Bijeenkomst ‘Monumentale energietransitie in de praktijk’

Huis Bergh, 29 januari 2014

De  bijeenkomst ‘Monumentale energietransitie in de praktijk’ vond plaats op woensdag 29 januari 2014 op Huis Bergh in ’s Heerenberg. Leidend thema voor de workshops was: ‘Hoe word ik competent als opdrachtgever/ installateur/ restaurateur in Monumentale energietransitie?’ Samenwerking tussen opdrachtgever, architect, installateur, restaurateur en overheid is erg belangrijk bij Monumentale energietransitie. Dit thema werd ingevuld met kennis en ervaringen uit de praktijk van landgoederen.

Naast Monumentale energietransitie werd aandacht besteed aan vakmanschap, onderhoud en inzet van vrijwilligers bij behoud van Monumentaal Groen. Dit was een voorproefje van de Praktijkdagen Monumentaal Groen die plaatsvinden in het najaar van 2014.
 
Aansluitend aan de workshops vond de vraag-en-aanbodmarkt plaats waar deelnemers konden voelen en ruiken aan materialen en technieken voor energiebesparing en opwekking. Hier maakten zij kennis met gekwalificeerde restaurateurs en installateurs die  kunnen helpen met energie-ambities.
 

Video_29jan.JPG

Downloads netwerkbijeenkomst 29 januari